Review Boba Draagdoek

   

  Een draagdoek, ik heb er nooit eentje gebruikt toen mijn kinderen klein waren. Ooit een buikdrager geprobeerd, en vond dat geen succes. Maar om me heen hoorde ik veel positieve verhalen over het gebruik van een draagdoek, ook bij borstvoeding. Met veel plezier heb ik daarom een Boba Wrap draagdoek getest.

  Boba draagdoek: klaar voor de start

  De Boba Wrap wordt met een Engelstalige handleiding geleverd. Met tekst en plaatjes wordt helder uitgelegd hoe je de draagdoek moet omknopen. Extra handig is dat je eerst de draagdoek omdoet, en pas daarna je kindje in de draagdoek doet. Heel prettig, omdat je rustig je tijd kunt nemen om de draagdoek goed te bevestigen.

  In dit filmpje zie je duidelijk hoe je de Boba Wrap draagdoek omdoet:

   

  Gebruik van Boba draagdoek

  Als je eenmaal de Boba draagdoek hebt omgedaan, “schuif” je je kindje in de doek. De stof hoeft niet opnieuw geknoopt te worden en je hoeft niets aan te passen: je schuift het hoofdje van je baby onder de schouderband. Het maakt niet uit hoe lang of kort de beentjes van je baby zijn: de stof kan altijd uitgerekt worden naar de knieholtes om de ideale houding te kunnen waarborgen. De draagdoek is in feite helemaal ‘verstelbaar’: de stof vormt zich naar je lichaam en de contouren van je baby. De stof zit dan ook echt mooi om je kindje heen.

  De Boba draagdoek is one size fits all, omdat de doek uit een lange lap van 5 meter bestaat. De doek is gemaakt van een mix van 95% katoen en 5% spandex. De Boba draagdoek is geschikt voor gebruik direct vanaf de geboorte tot ongeveer 16 kilo.

  Er zijn 2 soorten verkrijgbaar, de “Classic” wrap van katoen en de “Organic” wrap van biologisch katoen. De laatste is nóg zachter.

  Draagdoek: geweven of rekbaar?

  De Boba Wrap is een voorbeeld van een rekbare draagdoek. Er zijn ook geweven draagdoeken verkrijgbaar.

  Je draagt met een Boba wrap alleen op je buik, voor rugdragen wordt door Boba een geweven draagdoek aangeraden. Hiermee begin je vaak al je kindje al wat ouder is. Je hebt dus zeker het eerste jaar veel plezier van je Boba Wrap met je kindje op je buik.

  IMG_6769 IMG_6770

   

  Similar Category Post

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *