Ameda Lactaline Personal

Ameda Lactaline Personal

  De Ameda Lactaline Personal is een dubbelzijdige kolf voor een scherpe prijs. Je kunt bij deze borstkolf zowel zuigkracht als zuigsnelheid zelf instellen. Een voordeel van de Ameda borstkolf is dat het een membraan heeft, zodat er nooit melk bij de motor kan komen. De kolf maakt weinig geluid, en is zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te gebruiken. De Lactaline Personal is geschikt om vaak en langdurig mee te kolven.

  Advies: koop bij je aanschaf direct een paar extra ventieltjes erbij. Een setje kost zo’n tien euro, terwijl deze ventieltjes wel vrij snel sluiten door het schoonmaken. Met een kapot ventiel trekt de kolf niet goed vacuum, en kolf je minder gemakkelijk.

  Andere tip: alle “normale” flessen (Kruidvat, Bibi, Hema) passen onder deze kolf. Als je wat grote hoeveelheden kolft, is het standaard Ameda flesje van 125 ml soms te klein, en kun je zo’n fles gebruiken om niet te hoeven overgieten.

  Prijzen Ameda Lactaline Personal

  Vos Medisch €164,95
  Ikgeefborstvoeding.nl €164,95

   

  Ervaringen Ameda Lactaline Personal

  “Ik vind het een prima kolf. En ja, de Medela flesjes passen eronder. Ik kan hem alleen vergelijken met de Medela kolf uit het ziekenhuis en vond de Ameda beter schoon te maken (blijft geen zeepsop in het borstschild achter). Verder vind ik wel het materiaal van het borstschild wat hard”.

  “Ik heb de Ameda, elektrische kolf, werd aangeraden door mijn kraamverzorgster en bevalt echt supergoed”.

  Vergelijkbare borstkolven

  Similar Category Post

  37 gedachten over “Ameda Lactaline Personal”

  1. Hallo, ook ik ben een tevreden gebruikster van de Ameda Lactaline Personal. Een heel prettig apparaat om te gebruiken. Ik ben echter sinds kort op zoek naar een onderdeel van de kolf, namelijk de rubberen hoesjes die boven in de pomp moeten, zodat de pomp vacuum zuigt. Heeft iemand tips? Bij voorbaat dank!

   1. Hoi Maaike,

    Vacuumtrekkers voor de Ameda kun je bij diverse webwinkels kopen. Kijk bijvoorbeeld bij Baby & Borst of Moedermelk Netwerk.

    Tip: als je de Ameda kolf nog regelmatig wilt gebruiken, zou ik direct een paar ventieltjes erbij bestellen. Die slijten best hard, en kosten heel weinig om in huis te hebben.

  2. een super kolf heb m al 2 x gebruikt [min.9mnd per keer]bij mijn dochters..koop m bij vos medisch dan heb je voor 169,- dubb. kolf incl.flessen etc. koeltas/tas voor kolf melkzakjes, tepelzalf, 3 x koelelementen.gratis verzenden!!
   IK VIND T ECHT DE ALLERBESTE KOLF in zwedeb gebruiken de ziekenhuizen m voor alle moeders die kolven.
   Ik bestel nu een nieuwe voor onze nieuwe baby, maar word gewoon de zelfde maar nieuwere versie..100% tevreden!.

  3. hallo ik heb een vraag…ik heb via marktplaats een ameda elec borstkolf gekocht.de flesjes en buisjes enz zijn van medala symphony.ik wil nu zelf een dubbele kolfset kopen i.v.m hygiene wat raden jullie me aan een medela symphony of die van ameda zelf????
   en waar kan ik zoiets kopen????
   dankjewel

  4. Hoi,
   Ik snap je vraag niet helemaal, geloof ik. Je hebt een Ameda borstkolf, met een Medela afkolfset? Het goedkoopste is waarschijnlijk een Ameda afkolfset te kopen. Google maar eens op “ameda afkolfset” en je vindt diverse webwinkels waar je het kunt kopen.

  5. Ik heb hem ook gebruikt. Gelukkig in de huur koop constructie want ik vond het een vreselijk apparaat. Heb hem na een week teruggebracht. Super onhandig en vooral heel naar om met twee flessen aan je borsten te zitten. Ik voelde me echt een koe die gemolken werd.
   Het enige fijne was dat je de zuigkracht kon afstellen en zo wist ik dat ook nodig had. omdat ik na deze ervaring graag een iets ‘vrouwvriendelijkere’ kolf wilde, heb ik de dilfrax B to B kolf vervolgens gekocht. Nu na ruim 2 maanden klof ik nog steeds met plezier. met de ameda was ik anders allang gestopt.

  6. Hallo,
   Ik ben een zeer te vrede gebruikster van deze kolf.
   Helaas wil mijn ex de kolfmachine niet geven:(
   Dus ben ik opzoek naar een tweede hands want nieuw kan ik helaas niet betalen. Iemand tips??

  7. Hoi,

   Ik leen deze kolf van een vriendin. Hoe kan ik nu de slangen reinigen? Volgens de gebruiksaanwijzing kun je deze niet reinigen. Of kan ik beter losse nieuwe slangetjes kopen?

  8. 2,5 jaar geleden nieuwe ventieltjes aangeschaft. (Nog paar gekolfd en toen opgeborgen) Nu wil ik de kolf weer gebruiken, maar hij zuigt de borst niet aan. Met praktische nieuw ventieltjes… Wat doe ik verkeerd?

  9. Heb je al geprobeerd om de kolf als enkelzijdige kolf te gebruiken? Dan kun je uitsluiten dat het probleem in een van de ventieltjes zit.

   Als je dit hebt uitgesloten, zou ik de kolf openschroeven en naar het snaartje kijken wat tussen de motor en het zuigmachines zit. Dit v-snaartje is een soort groot elastiekje.

   Als dit snaartje gebroken is, maakt je kolf wel geluid, maar brengt het geen zuigkracht over. Een nieuw snaartje kun je vinden bij de elektronicazaak, of je kunt het bestellen via info@babyenborst.nl.

  10. Ik gebruik de kolf alleen maar enkelzijdig…. Ik zal straks eens een schroevendraaier opzoeken.

   Het balgje wat zich steeds in en uitvouwt werkt wel goed.

   Overigens heb ik inmiddels gelezen dat het ventieltje gesloten moet zijn als je de kolf niet gebruikt. Bij mij is die niet zo (ze staan iets open), maar weet dat dit al was toen ik ze nieuw toegestuurd kreeg…

  11. Ik heb nu weer de Ameda aangeschaft, met mijn zoontje (nu 5jr) had ik de eerdere versie. Nog steeds tevreden alleen krijg ik nu weinig melk, weet alleen niet waar t aan ligt. Iemand hier tips voor het ophogen van de melkproductie?

  12. Bespaar jezelf ellende en koop deze kolf niet. Echt niet. Ik geef nu ruim 6 maanden borstvoeding maar dat ik dat volhoud is niet bepaald te danken aan dit rampending. Ik kolf twee keer per dag op mijn werk en iedere keer is het weer gedoe. Vanaf het begin kan ik de dubbelfunctie al niet gebruiken want daar heeft ie niet genoeg kracht voor. Maar ook bij enkelvoudig gebruik is het tobben. Het balgje van de kolf zuigt om de haverklap niet meer vacuum en dan krijg je dus ook geen melk. Tijdens het kolven moet ik meerdere keren loslaten om het balgje weer goed te doen. Als ik er binnenkort mee stop, gooi ik deze kolf van de hoogste verdieping die ik kan vinden naar beneden.

  13. Hallo,

   Ik vroeg me af of deze kolf geschikt is voor fulltime kolven? Hoe lang ben je er ongeveer mee bezig per keer. Kolf nu enkel maar dat kost ontzettend veel tijd. Zeker omdat ik alle voedingen moet kolven.

   Mvg Amber

  14. Dag Amber,
   Deze kolf is geschikt voor fulltime kolven. Ik raad ‘m je echter niet aan om een langere periode fulltime te kolven. Mijn ervaring is dat de kolf hiervoor niet duurzaam genoeg is. Het kolven is afhankelijk per vrouw hoe snel dit gaat. Ga uit van ongeveer de helft van de kolftijd bij een enkelzijdige kolf.

   Groet, Ellen

  15. Ik heb de kolf nu al 2 jaar, gebruik ‘m 14 maanden. Prima kolf. Ik gebruik de kolf elke dag een keer en soms vaker. Hij zuigt prima en met gemak krijg ik er 140 ml in no-time uit. Ik heb er nog nooit nieuwe ventieltjes opgezet.

  16. Hallo,

   Fijn dat ik een website tref met actuele ervaringen en antwoorden. Ik heb de ameda kolf in 2009 aangeschaft voor de eerste, met de tweede in 2011 weer gebruikt. Toen alleen onderdelen vervangen. In juni verwachten we ons derde kindje en ik vraag me af of de werking/motor achteruit zijn gegaan. Ik heb de kolf zelf nog niet bekeken recentelijk.
   Wat zal de verwachting zijn, want ik vind het best prijzig om een nieuwe aan te schaffen.

   Groeten,
   Jacoba.

  17. Hoi Jacoba,
   Gefeliciteerd met je zwangerschap!
   Onderdelen kunnen na verloop van tijd iets minder goed van elasticiteit etc worden. Op de werking van de motor heeft de tijd weinig effect.
   Als je twijfelt, kun je je kolf laten doormeten. Dit kan bij de meeste thuiszorgwinkels, en bijvoorbeeld ook je kolf op te sturen naar de borstkolfwinkel van Moedermelknetwerk (http://www.moedermelknetwerk-borstkolfwinkel.nl/c-1611650/kolf-kapot/)

   Fijne zwangerschap en borstvoedingsperiode!

   Groet, Ellen
   http://www.borstkolven.net

  18. Hallo,

   Toen ik gisteren aan het kolven was, stopte mijn kolf er opeens mee.
   Nu als ik hem aanzet maakt ie precies 3x een aanzuigend geluid maar daarna stopt ie ermee. Iemand een idee wat ermee is en waar ik m evt kan laten maken?

  19. Hoi Samantha,

   Vervelend

   Heb je al geprobeerd om de kolf als enkelzijdige kolf te gebruiken? Dan kun je uitsluiten dat het probleem in een van de ventieltjes zit. Bij een scheurtje in een ventieltje trekt de kolf geen vacuum meer, maar ik vermoed aan je beschrijving dat dit het probleem niet is.

   Als je dit hebt uitgesloten, zou ik de kolf openschroeven en naar het snaartje kijken wat tussen de motor en het zuigmechanisme zit zit. Dit v-snaartje is een soort groot elastiekje.

   Als dit snaartje gebroken is, maakt je kolf wel geluid, maar brengt het geen zuigkracht over. Een nieuw snaartje kun je vinden bij de elektronicazaak, of je kunt het bestellen via info@babyenborst.nl.

  20. Hallo,

   Ik heb precies hetzelfde probleem als Samantha.
   Tijdens het kolven stopte de kolf ermee.
   Het is echt een super fijne kolf dus zou hem graag gemaakt zien.
   Ik wilde dus even het snaartje checken wat erin zit, maar ik zie nergens schroefjes….

   Groetjes Annemarie

  21. Hoi Annemarie,

   Aan de onderkant van het apparaat zie je een vier (?) ronde zachte “kussentjes”. Als je deze beschermdopjes verwijderd, zie je hieronder de schroefjes die je kunt losmaken. Keurig beschermd door Ameda 🙂

   Succes ermee!
   Groet, Ellen
   http://www.borstkolven.net

  22. Ik heb de Ameda 6 jaar geleden aangeschaft voor mijn eerste kind en 6 maanden ermee gekolfd 3x per dag. Daarna weer 6 maanden gebruikt voor tweede kind. Nu ben ik voor de derde keer bevallen en vroeg me af of ik een nieuwe moest kopen. De kolf doet het nog maar mogelijk zou een nieuwe meer melk kolven?

  23. Hoi Chris,
   Onderdelen kunnen na verloop van tijd iets minder goed van elasticiteit etc worden. Op de werking van de motor heeft de tijd weinig effect.
   Als je twijfelt, kun je je kolf laten doormeten. Dit kan bij de meeste thuiszorgwinkels, en bijvoorbeeld ook je kolf op te sturen naar de borstkolfwinkel van Moedermelknetwerk (http://www.moedermelknetwerk-borstkolfwinkel.nl/c-1611650/kolf-kapot/)

   Fijne borstvoedingsperiode!

   Groet, Ellen
   https://www.borstkolven.net

  24. Ellen,

   Bedankt voor je advies. Ik heb de kolf laten doormeten en die deed het nog uitstekend!! Zelfs na langdurig gebruik bij twee kinderen. Ik heb alle onderdelen vervangen (2×15 euros). Resultaat: ik kolf zo’n 20pc meer melk dankzij de nieuwe onderdelen. Heel blij dat ik geen nieuwe kolf heb moeten kopen en voor relatief weinig geld klaar ben voor een derde ronde!

  25. Kan je deze kolf ook gebruiken met medela kolfset? Deze heb ik lang gebruikt met een huurkolf. En wil graag een elektrische kolf aanschaffen nu om enkele malen per dag te blijven kolven en ook te gebruiken op het werk. Zoontje is nu 4maand.

  26. Kan je de ameda kolf gebruiken met de afkolfset van meleda? Momenteel is het niet mogenlijk weeral een nieuwe dubbele afkolfset aanteschaffen en het is enkel om de ameda te proberen..

  27. Beste Ellen,

   Ik heb een Ameda kolf te leen en bij de tweede keer gebruik kreeg ik al hetzelfde probleem als de mensen hier boven: hij zoemt drie keer en dan stopt hij ermee. Dit doet hij elke keer als ik hem aan zet. Er zitten bij mij geen kussentjes onderop met daaronder schroeven. We hebben echt goed gekeken maar er is geen schroef te bekennen. Enig idee hoe ik de kolf dan toch open kan maken om te kijken of het V snaartje kapot is? Hopelijk kun jij (of iemand anders) mij helpen.

   Groeten,
   MB

  28. Hi Loes,
   Ik heb thuis een exemplaar van deze kolf staan. Daar kun je aan de onderkant een paar rubberen dopjes loshalen, eronder zitten schroeven om de kolf mee open te maken. Helpt dit je verder?
   Groet, Ellen

  29. Ik huur deze kolf momenteel, maar na enkele keren pompen trekt hij niet meer vacuüm. Ik Zoe dan dat het dingetje dat bovenaan moet samentrekken om vacuüm te zuigen helemaal opgefrommeld is. Ik moet dan het dopje bovenaan de kolf loskoppelen en dan zuigt het weer een drietal keer goed. Om dan vervolgens weer alle kracht te verliezen door het dingetje bovenaan dat verfrommeld is. En repeat repeat repeat. Om ZOT Van de worden en een
   Borstontsteking van te krijgen. Wat kan ik doen? Ik heb al een nieuw setje gekocht, maar hij doet t nu opnieuw.

  30. Ik gebruik de oude versie nu voor de tweede keer 6mnd en heb hem tweede hands via marktplaats overgenomen. Ik vind het een heel fijn apparaatje. Kan met stroom/batterijen, niet al te veel onderdelen. Wel nieuwe onderdelen aangeschaft voor de tweede, en nog een keer omdat ik tijdens het uitkoken het water vergat en alles versmolten was (oeps) 🙁

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *