Ardo Calypso Double Plus

Ardo Calypso Double Plus

  De Ardo Calypso Double Plus is een dubbelzijdige elektrische kolf. De borstkolf is van goede kwaliteit, zeer stil, voor een scherpe prijs. Alle onderdelen bij Ardo kolven zijn BPA-vrij. Je hebt tot 400 uur kolftijd garantie op deze kolf. Dit zorgt ervoor dat je in ieder geval voor twee kinderen binnen de garantie de borstkolf kunt gebruiken.

  Een belangrijk voordeel van de Ardo Calypso Double Plus is het geluid: de kolf kwam in 2014 uit een test als stilste kolf (t.o.v. de Medela Swing Maxi, dubbelzijdige Avent kolf en Medela Freestyle) uit de bus.

  Zowel het vacuüm (8 standen) als de snelheid (8 standen) kun je zelf instellen, waardoor je 64 verschillende standen hebt. Zo kun je eerst, met een hogere snelheid, een toeschietreflex creëren en vervolgens overgaan op de daadwerkelijke kolffase met een, voor jou, prettige instelling.

  Het is een gesloten systeem, waardoor melk niet in de motor kan komen. Zo blijft de moedermelk optimaal beschermd tegen bacteriën, en de melkkolf tegen beschadigingen door binnentredende moedermelk.

  De Calypso Double Plus wordt geleverd met drie maten borstschilden en een Optiflow massage-inzetstuk. Als je meer accessoires bij je borstkolf wilt kopen, kun je het beste voor de set van de Ardo Calypso To Go, kiezen. In deze set wordt de Calypso Double Plus kolf gecombineerd met schoudertas, koelelementen en flesjes geleverd.

  Prijzen Ardo Calypso Double Plus

  ikbenmama.nl € 162,50
  ikgeefborstvoeding.nl € 169,95

  Ervaringen Ardo Calypso Double Plus

  “Wat een fijne kolf! Inderdaad heel stil. Moet nog even wennen aan het dubbelzijdig vasthouden van de kolven, maar ik kolfde in korte tijd veel meer dan met mijn oude avent. Ook de verschillende groottes schilden zijn handig, want ik heb kleine tepels”.

  “Hij bevalt mij erg goed, het dubbelzijdig kolven zorgt ervoor dat ik snel en makkelijk kan kolven, maar ik kan ook simpel een keer enkelzijdig kolven. De kolf is erg compact en neemt ik gewoon in mijn werktas mee.”

  Vergelijkbare borstkolven

  Similar Category Post

  3 gedachten over “Ardo Calypso Double Plus”

  1. Hallo,

   Ik vroeg me af of deze kolf geschikt is voor fulltime kolven? Hoe lang ben je er ongeveer mee bezig per keer. Kolf nu enkel maar dat kost ontzettend veel tijd. Zeker omdat ik alle voedingen moet kolven.

   Mvg Amber

  2. Dag Amber,
   Je kunt deze kolf prima voor fulltime kolven gebruiken. De kolf heeft een krachtige motor, waardoor je met voldoende power dubbelzijdig kunt kolven. Het is afhankelijk per vrouw hoe snel dit gaat. Ga uit van ongeveer de helft van de kolftijd bij een enkelzijdige kolf.

   Groet, Ellen

  3. Zeer tevreden!
   Deze dubbelzijdige kolf heb ik 2,5 jaar geleden gekocht toen ik 1 (soms 2) keer per dag (half uur) kolfde op 4 dagen van de week. Dit heb ik 9 maanden vol kunnen houden. Nu kolf ik 3 keer per dag (half uur) op 4 dagen van de week. De kolf functioneert nog steeds uitstekend.
   Mijn persoonlijke ervaringen:
   + Zowel het vacuüm als de snelheid zijn op 8 standen in te stellen, dus zeer flexibel. Dit was zeer prettig toen ik extreem gevoelige tepels had en niet zoveel kon verdragen.
   + Bij iedere kolfsessie heb ik goed resultaat (mede dankzij de zelf in te stellen standen). De kolf heeft nog nooit geweigerd.
   + De zachte borstschilden maken het kolven comfortabel.
   + Het koeltasje van Ardo heeft 3 grote koelelementen en koelt daarom zeer goed. Het zou mij niets verbazen als de melk 24u gekoeld blijft.
   + Makkelijk schoon te maken.
   – Ik vind de kolf erg groot. In combinatie met het koeltasje van Ardo dat ook vrij groot is nemen alle spullen vrij veel ruimte in.
   – Zonder adapter zijn er 6 batterijen nodig, dit vind ik persoonlijk teveel gedoe om steeds op te laden. Ik weet niet hoe lang je kunt kolven op 6 batterijen.
   – Ik heb er een Ardo schoudertas bij. Die gebruik ik niet omdat ik die vreselijk lelijk vind. Ik gebruik een Eastpak schoudertas, past prima.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *