Ardo Calypso

Ardo Calypso

  De Ardo Calypso is een veelgebruikte enkelzijdige elektrische kolf. De Calypso heeft een twee-fasen-systeem. Dit houdt in dat gestart wordt met een snel kort ritme om de toeschietreflex op te roepen. Daarna wordt er rustiger gepompt. De Ardo Calypso is erg stil. Een onderzoek uit 2014 van Ardo geeft aan dat de Ardo Calypso stiller is dan vergelijkbare kolven van Medela, Philips Avent en Ameda. Er is een ombouwset verkrijgbaar om van de Calypso een dubbelzijdige kolf te maken.

  De kolf maakt gebruik van een gesloten systeem. Zo blijft de moedermelk optimaal beschermd tegen bacteriën, en de melkkolf tegen beschadigingen door binnentredende moedermelk.

  Zowel het vacuüm (8 standen) als de snelheid (8 standen) kun je zelf instellen, waardoor je 64 verschillende standen hebt. Zo kun je eerst, met een hogere snelheid, een toeschietreflex creëren en vervolgens overgaan op de daadwerkelijke kolffase met een, voor jou, prettige instelling.

  Prijzen Ardo Calypso

  ikbenmama €134,90
  ikgeefborstvoeding.nl €139,95
  Bol.com €162,-

  Ervaringen Ardo Calypso

  “Ik vond het batterij verbruik vrij hoog, maar vervelender was, dat als ik er mee ging lopen, of geen stabiele ondergrond had, dat hij dan soms stopte. Soms vielen zelfs de batterijen er uit! Moest je hem weer opnieuw instellen! Heel irritant. Maar verder is het wel een fijne kolf!”

  Vergelijkbare borstkolven

  Similar Category Post

  9 gedachten over “Ardo Calypso”

  1. Let op met garantie. In het boekje van de handleiding staat dat er bij een bepaalde foutmelding geen garantie wordt geboden en dat het defect dan te wijten is aan een fout gebruik van het toestel (wat dat dan ook mag betekenen). Daar sta je dan met je dure elektrische kolf!

  2. Beste Katrien,
   Heb je zelf een storing gehad of concludeer je dit op basis van wat je leest?? Bijna altijd (behalve als de kolf gevallen is) valt het onder garantie en heb je een dag later al een vervangende kolf, maar je moet wel even bellen of mailen.

  3. ik heb voor de eerste ruim 6 maanden met de ardo calypso gekolfd, maar voor de 2de kies ik toch voor een andere kolf. ik vond de zuigkracht bij dubbelzijdig kolven echt onvoldoende (de kracht van 1 wordt dan verdeeld over 2). hierdoor heb ik toch altijd enkelzijdig gekolfd en had ik moeite om voldoende productie te halen in de beschikbare tijd op mijn werk.
   en ik had vaak problemen met het goed vacuum krijgen van het groene kapje wat je op het systeem moet zetten.
   op een gegeven moment ging het me steeds meer tegen staan om te moeten kolven. dus dit maal ben ik op zoek naar een meer efficiënte kolf.

  4. Op het eerste gezicht een prima kolf toen ik hem 1 x per dag gebruikte. Nu ik hem 4 x per dag nodig heb gaat het niet echt soepel meer met deze kolf.
   Valt uit, foutmeldingen, blijft hangen… gelukkig goede service en krijg direct een leenkolf en je eigen apparaat wordt gemaakt.
   Maa dit is nu de tweede keer dat het me overkomt bij 2 nieuwe apparaten. Ik hoop da het toeval is maar zou ook bijna gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid

  5. Ik heb bij de eerste ook voor de Ardo calypso gekozen omdat deze omgezet kan worden in een dubbele. Ik vind ook dat de kolfkracht minder is als je twee kanten te gelijk kolft. Ik gebruikte vaak een avent handmatige kolf en daar had ik meestal sneller het flesje mee vol. De schelp is ook erg groot, ik moest inzet schilden bestellen om het wat passender te maken. Maar dat waren helaas geen massagekussentjes.

  6. Ik heb de kolf 4 maanden in gebruik en ben erg tevreden.
   Ik vond de zuigkracht heel goed, zowel dubbel- als enkelzijdig. Erfg getwijfeld over de aanschaf, de garantie gaf voor mij de doorslag. Wat ik erg prettig vind zijn de masserende borstschilden, hierdoor heb ik veel minder last van het kolven. ik zou de kolf aanraden. Goede prijs-kwaliteitverhouding.

  7. Ja de zuigkracht word minder maar ook als ik dubbelzijdig kolf heb ik hem niet op voluit staan maar 1 tandje minder. Ik heb in het begin ook met een medela huurkolf gewerkt maar vind deze niet slechter terwijl hij wel een stuk goedkoper is en kwa gebruik is hij ook makkelijker door het gesloten systeem waardoor er geen water in de slangetjes komt en bij medela wel en minder onderdelen. als ik dan toch een nadeel moet noemen dat is dat ik het membraan van eentje kwijt ben omdat die doorzichtig is en los zit valt deze met het verwisselen en schoonmaken wel eens en is dan lastig terug te vinden.

  8. Na 4 dagen foutmelding dat het apparaat niet meer gemaakt kan worden.
   Vacuum & Cycles stonden op zijn hoogst, maar vond de zuigkracht nog steeds laag.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *