Medela Freestyle borstkolf aanbieding

Medela Freestyle

  De Medela Freestyle is een zeer kleine dubbelzijdige kolf. Het model is het nieuwste type van Medela. Er zit een oplaadbare accu bij waarmee je drie uur kunt kolven. Deze kolf kun je dus ook gemakkelijk onderweg en op je werk gebruiken.

  Met de Freestyle kun je ook handsfree kolven. Met de accessoires kun je de kolf aan je bh vastmaken, waardoor je je handen vrij hebt bij het kolven. Deze borstkolf is daarom zeer geschikt voor veelvuldig gebruik.

  De kolf heeft een 2-fase kolfritme. Dit betekent dat er eerst snel wordt gekolfd om een toeschietreflex op te leveren, later wordt het tempo rustiger om de melk te laten stromen. Dit ritme kun je opslaan op het interne geheugen van de Freestyle. Sommige vrouwen vinden het echter niet prettig dat je het ritme niet helemaal zelf in kan stellen, zoals bijvoorbeeld bij de Ameda Lactaline Personal.

  Prijzen Medela Freestyle

  Winkel
  Prijs
  Levertijd
  Info
  logologo

  €265,-

  Voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis Bekijk product
  logologo

  €289,-

  Voor 23.59 uur besteld, volgende werkdag in huis. Bekijk op bol.com
  logologo

  €329,-

   

  Voor 14.00 uur besteld, volgende werkdag in huis Bekijk product

  Ervaringen Medela Freestyle

  Ik kolf nu 10 maanden fulltime en heb de Medela Freestyle. Ik heb hem destijds gekozen omdat hij erg compact is en een oplaadbare accu heeft. Zelf heb ik er een adapter bij gehaald voor in de auto zodat ik altijd en overal kan kolven. Als je het geld er voor over hebt, is het een prima kolf.

  Het is even een aanschaf, maar ik ben er erg blij mee. Het is een heel compact apparaat dat overal mee naartoe kan. Ik kolf 7 keer per dag (24 uur) en op de accu alleen gaat het apparaat zeker twee dagen mee zonder opladen.

  Vergelijkbare borstkolven

  Similar Category Post

  9 gedachten over “Medela Freestyle”

  1. Ik kolf nu 4 maanden fulltime met de Medela Freestyle. Ik heb er erg veel plezier van! Ik kolf ongeveer 4 keer op een dag en kan bijna een week met de batterij doen. Het is even ‘aankoppelen’ (maar daar krijg je ook handigheid in) en dan heb je daarna ook je handen vrij. Ik kolf zelfs af en toe in de auto!

  2. Ik heb deze kolf tweedehands aangeschaft en nog zeker geen spijt! De zachte schilden zaten er bij mij wel bij maar deze vind ik niet prettig. Het vacum liet bij die schilden makkelijker los en er stroomt melk tussen. De bandjes om handsfree te kunnen kolven vind ik maar gedoe. Door de schilden goed te plaatsen en iets tussen je bh/hemdje te klemmen gaat het ook prima! Accu is super. Gaat lekker lang mee. Ik heb geen ervaring met andere kolven maar vind het geluid van de freestyle nog best hard. Verder erg fijn. Ook wel te verwachten want ja, het is een flinke aankoop.

  3. Ik vind het een waardeloos ding, blijkbaar is die van mij niet goed… Na 2 streepjes batterij (van de 4) raakt ie z’n zuigkracht kwijt.
   Als je een onderdeeltje maar 1mm schreef hebt, dan lekt de melk er langs ipv in het flesje. En de maatvoering van de flesjes klopt voor geen meter! Ik baal dat ik er zo veel geld aan heb uitgegeven!

  4. Oudste kindje de avent uno Borstkolven gehad, minder krachtig. Maar bij de jongste deze Borstkolven aangeschaft. Net zo goed als de proffesionele kolf van medela. Krachtig, goed schoon te maken, veel handige accessoires. Geen storend geluid. Accu gaat best lang mee. zoontje wilde geen enkele fles, behalve die calma speen die erbij zat. Nu zwanger van de derde en deze staat weer op mijn verlanglijstje. Andere nog goed kunnen doorverkopen.

  5. Zeer enthousiast. Mijn oudste zoontje lukte het de eerste 3 maanden nog niet om aan de borst te drinken. Ik zette alles op zijn plek met de medela kolf bh, het apparaatje klik je zo aan je riem en je kunt alles doen wat je wilt. Doordat het een dubbelzijdig apparaat is gaat het kloven razendsnel. Met een oversized voedingsshirt eroverheen heb ik zelfs op mijn werk gewoon in de kantine bij mijn collega’s zitten kolven (er was geen aparte kolfruimte). De eerste keer zorgde dit voor enige hilariteit, maar ik heb uiteindelijk tot een jaar gekolfd en vond iedereen het prima. Het is een duur apparaat, maar ik heb het er zeker uit gehaald omgerekend in kunstvoeding. Enig minpuntje is dat hij behoorlijk luidruchtig is.

  6. Ik heb Medela Freestyle gekocht en ben super tevreden. Mooie ontwerp, prettig en makkelijk in gebruik. Die is zo klein dat je die makkelijk mee kan nemen.

  7. Ik ben nu een half jaar. Ik heb geen ervaring met andere kolven. Zelf bevalt dubbelzijdig mij niet zo goed. Daarom gebruikt ik hem enkelzijdig. Af en toe lekt er melk langs. Batterij gaat ongeveer 2 à 3 dagen mee. Ik kolf op werkdagen ongeveer 4x. De kolf ging na 5 mnd stuk. Zuigkracht verminderde. Gelukkig had de webwinkel een doorkolfservice. Erg fijn! Mijn kolfapparaat was inderdaad stuk. Ik kreeg een nieuwe.

   Hierdoor zou ik zelf dit apparaat niet tweedehands halen. Teveel risico. Ik vraag mij ook wel af of het apparaat bijvoorbeeld 2/3 kinderen mee zou gaan… Maar ja ik heb geen enkele ervaring met andere apparaten.

   Gouden tip wellicht: de smalle dr. Brown flessen passen op de kolfset. Ideaal vind ik. Scheelt weer wat flesjes!

  8. Ik ben nu een half jaar aan het kolven. Helaas heb ik geen ervaring met andere kolven. Zelf bevalt dubbelzijdig kolven mij niet zo goed. Daarom gebruikt ik hem enkelzijdig. Af en toe lekt er melk langs. Batterij gaat ongeveer 2 à 3 dagen mee. Ik kolf op werkdagen ongeveer 4x. De kolf ging na 5 mnd stuk. Zuigkracht verminderde. Gelukkig had de webwinkel een doorkolfservice. Erg fijn! Mijn kolfapparaat was inderdaad stuk. Ik kreeg een nieuwe.

   Hierdoor zou ik zelf dit apparaat niet tweedehands halen. Teveel risico. Ik vraag mij ook wel af of het apparaat bijvoorbeeld 2/3 kinderen mee zou gaan… Maar ja ik heb geen enkele ervaring met andere apparaten.

   Gouden tip wellicht: de smalle dr. Brown flessen passen op de kolfset. Ideaal vind ik. Scheelt weer wat flesjes!

  9. Ik kolf nu 4 maanden met medela Symphony. Ik heb deze eerder in het ziekenhuis moeten gebruiken op de nicu, daar kon je hem toen zo wegpakken. Nu huur ik er een, maar is ook behoorlijk prijzig. Omdat het mijn zoontje niet lukt om uit de borst te drinken kolf ik nu weer en fulltime. Omdat huren nogal duur is (70,- per maand) en ik wil proberen om een jaar te kolven, heb ik de freestyle aangeschaft. Maar ik ben er totaal niet blij mee. Misschien ben ik gewoon verwend met de Symphony, maar het lekt snel, hij heeft veel minder zuigkracht en ik vind dat hij heel veel herrie maakt. De Symphony gebruikt ik gewoon naast mijn kindje, maar de freestyle maakt zoveel herrie dat dit niet gaat. Ik heb nu dus beide: Ik huur de Symphony nog steeds en de freestyle heb ik voor nood als ik ergens heen moet waar ik geen stroom heb (zoals kolven op het toilet, al geneer ik me dan dood vanwege het geluid).
   Als het kon zou ik de Symphony kopen, helaas kost deze slechts 2300,-!! Maar als ik op dag 1 had geweten dat ik 12 maanden zou moeten huren had ik hem misschien nog wel aangeschaft ook.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *