Medela Swing Maxi borstkolf

Medela Swing Maxi

  De Medela Swing Maxi is de nieuwste kolf van Medela. Het is een zusje van de Medela Swing, de bestverkochte kolf van Nederland. Het belangrijkste verschil is dat de Medela Swing Maxi dubbelzijdig is, zodat je sneller kunt kolven. De Medela Swing Maxi heeft een sterkere motor dan de Medela Swing, zodat er voldoende zuigkracht beschikbaar blijft.

  De Medela Swing Maxi heeft een twee-fasen-systeem. Dit houdt in dat gestart wordt met een snel kort ritme om  de toeschietreflex op te roepen. Daarna wordt er rustiger gepompt. Je kunt zelf bepalen wanneer er een rustiger tempo wordt gehanteerd. Je kunt de vacuumsterktes en snelheid niet zelf bepalen.

  De Medela Swing Maxi is geschikt voor dagelijks gebruik, tot maximaal negen kolfbeurten per week. Je kunt de kolf ook eventueel enkelzijdig gebruiken als je dit prettig vindt. De kolf is ook geschikt om de melkproductie te stimuleren of stabiel te houden.

  Prijzen Medela Swing Maxi

  Winkel
  Review Winkel
  Prijs
  Levertijd
  Info
  logo logo €185,-
   Voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis Bekijk product
  logo logo €189,- Voor 23.59 uur besteld, volgende werkdag in huis. Bekijk op bol.com
  logo logo €199,- Voor 14.00 uur besteld, volgende werkdag in huis. Bekijk Medela Swing Maxi bij Prenatal

  Ervaringen Medela Swing Maxi

  Nog geen ervaringen van de Medela Swing Maxi

  Vergelijkbare borstkolven

  Similar Category Post

  5 gedachten over “Medela Swing Maxi”

  1. Ik lees nu pas dat deze kolf tot max 9 keer per week moet worden gebruikt, ik heb er al 11 weken bijna 4 a 7 keer per dag mee gekolfd! Doet het super!!!!

  2. Ik heb ruim twee maanden 6x per week met de swing maxi gekolfd maar ben niet helemaal tevreden. Collega’s en vriendinnen gebruiken de freestyle en kolfen veel sneller (150 ml in een kwartier waar ik ruim twintig minuten tot een half uur over doe). Ik heb de freestyle nu geleend en merk dat deze meer zuigkracht heeft en sneller is, alleen wel luidruchtiger dan de swing maxi, dus ik ga voor de freestyle die ik tweedehands kan overnemen.

  3. Ik wil graag een voorraad kolven voor als ik straks ga werken. Dit komt neer op 1x daags kolven want anders wordt mn productie te hoog naast t aanleggen. Over 2 maanden heb ik de symphony die op mn werk staat (werk op couveuseafdeling) en heb ik mn eigen kolf nog maar sporadisch nodig. Adviseren jullie mij de swing maxi of de freestyle? Wil graag medela omdat die ook op t werk heb.

  4. Ik heb 2 borstvoedingsperiode ermee gekolft, waarvan 1e met 3 maanden weer werken (4 dagen en dan 2 x kolven p/d) tot 6 maanden.
   En de 2e tot 15 maanden gevoed waarvan ik gemiddeld 2x per week kolfde (stuk minder maar wel een stuk langer). Ik kan dus wel zeggen dat ik ervaring mee heb.

   Ik vond het een goed kolf, heeft me nooit in de steek gelaten. De zuigkracht kon verminderen, maar dan lag dat aan een bevestiging die niet helemaal lekker zat. Tijdens het kolven deed ik even de connector losmaken (bovenop) en weer vast. Dat ding waar het ventiel mee wordt “vastgeklikt”, dat zat dan niet helemaal lekker en dan deed hij het weer perfect!

   Wat wel jammer is is dat hij als een “gesloten systeem” verkocht werd destijds (2013 net uit), maar dit toch niet helemaal juist is. Misschien is dit inmiddels veranderd. Laten we het op 85% houden. Er zit een smokkeltje in, maar das lastig uitleggen zo 🙂
   Nu was ik zelf ontzettend proper en precies waardoor het “schuimpje” (wat bij de batterij zit) er nog net zo uitzag als een nieuwe, toen ik hem doorverkocht.

   Het menu werkt makkelijk, het instellen van de snelheden zowel fase 1 als fase 2 is fijn! Herrie, tja, had er niet zoveel last van. Ik maakte zelf in gedachte allerlei liedjes erop, hahaha. Het maakt ook uit op welke ondergrond je hem plaatst of hij veel/ weinig herrie maakt. Hoe harder en strakker de ondergrond hoe meer het weerkaatst en dus harder geluid. Leg je hem op bed onder een kussen, hoor je niks.
   De batterijen optie heb ik ook eens gebruikt en er veranderd niets aan de zuigkracht.

   Ik vond hem makkelijk schoonmaken en gebruikte het borsteltje van de dokter brown fles voor de kleinere gaatjes. Lekker in de magnetron sterilisator en good to go!

   Ik nam hem makkelijk mee in mn rugzak, weegt nauwelijks wat.
   TIP: voor het overgieten in bakjes/ zakjes.
   Als je hem va de borst afhaalt houd hem wat schuinig zodat de melk goed erin druppelt wat “achterin ligt”, anders loopt dat beetje uit de schelp op je kleding… vetvlekken de hele dag 🙂
   Als hem dan over wilt gieten, vóór je hem losschroeft eerst de schelp legen boven je bak/zakje.
   Als je hem dan losschroeft van het flesje dan zit aan de onderkant het uiteinde van het ventieltje. Als je deze opzij wipt komt daar soms echt nog melk uit> wat je niet wilt wegwassen 🙂 als je dit opvangt boven je flesje dan hem je die druppels ook nog!

   Er zit 1 valkuil in het schoonmaken van de motor (bijvoorbeeld voor de doorverkoop): hij kan NIET schoongespoeld worden zoals de (enkele) swing. Ik kan nergens herleiden waarom niet. Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft met toch een verandering in de motor qua zwaarte en hierdoor meer zuigkracht.

   Ik zou hem aanraden bij 4x in de week werken waarvan je 1 a 2 x per dag moet kolven.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *