Welkom bij de borstkolven Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

De 4 beste Lanoline cremes op een rij

Wat is Wolvet?

Wolvet is het vet dat in de vacht van een schaap zit. Je kunt het zien zitten als kleine gele korreltjes of soms als een gele waas tussen de wolhaartjes bij het schaap.

Wolvet zorgt bij het schaap voor verbinding van de wolvezels, waardoor de vacht een dicht geheel wordt en het daardoor optimaal bestand is tegen weersinvloeden. Ook beschermt het vet de huid van het schaap tegen uitdroging. Er verdampt minder vocht en daardoor blijft de huid soepel.

Wat is Lanoline creme?

Lanoline creme is de creme die gemaakt wordt met wolvet als enige ingredient. In de praktijk worden de twee benamingen vaak door elkaar gebruikt. Wij kiezen ervoor om het Lanoline te noemen.

Waar is Lanoline creme goed voor?

Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten, ook wel talg genoemd. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.

Door onder andere overmatig zeepgebruik kan de vochtbalans in de opperhuid worden verstoord. Hierdoor kan een droge huid ontstaan met klachten als ruwheid, jeuk of kloven. Omdat wolvet lijkt op onze eigen huidvetten wordt het makkelijk opgenomen door onze huid. Het voedt de opperhuid met essentiële vetten en ondersteunt een spoedig herstel van de vochtbalans. Je huid voelt weer prettig aan en jeuk en irritaties verdwijnen.

Ook voor de gevoelige huid is Lanoline effectief. Je kunt het gebruiken bij de behandeling van luieruitslag op de kwetsbare babyhuid en bij het verhelpen van gevoelige tepelkloven, ontstaan door borstvoeding.

Lanoline creme bij pijnlijke tepels?

Veel vrouwen krijgen pijnlijke tepels en een droge huid door het geven van borstvoeding. Lanolinezalf biedt snel verlichting bij pijnlijke tepels en een droge huid.

Het is 100% natuurlijk en veilig voor je baby. Je hoeft de zalf niet te verwijderen voor je borstvoeding gaat geven.

Top 4 Lanoline cremes

Lansinoh Creme 100% Lanoline

Lanoline creme

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€22,29)
babyentiener.nl (€18,90)
amazon.nl (€21,29)
Laatst bijgewerkt:: 15 juli 2024 - 05:34

Medela Purelan Tepelzalf Lanoline

Dr Swaab Lanoline Creme – Tepel creme Droge huid

Lanoline

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€9,99)
deonlinedrogist.nl (€4,45)
blokker.nl (€9,98)
Laatst bijgewerkt:: 15 juli 2024 - 05:34

Babylove Mama tijd tepelzalf

Lanoline

Verkrijgbaar bij:

bol.com
Laatst bijgewerkt:: 15 juli 2024 - 05:33

Veel gestelde vragen:

Allergisch voor lanoline?

Wolvet of lanoline is ook bekend onder de naam adeps lanae.
Op cosmetica en toiletartikelen staat, indien deze wolalcoholen bevatten, bij de samenstelling de engelse benaming: “lanolin” of “lanolin alcohols”.

In welke producten komt lanoline voor?

Wolvet of lanoline kunnen we vinden in talrijke cosmetica en toiletartikelen zoals crèmes, rouge, lippenstift en balsems, zeep, shampoo en doucheproducten.
Ook in farmaceutische preparaten zoals zalven, crèmes, zetpillen en dergelijke kunnen wolvetten verwerkt zijn. Verder komt wolvet nog voor in een groot aantal industriële en huishoudelijke producten: afwasmiddelen, boenwas, leerwas, autowas, schoensmeer en andere “wassen” die gebruikt worden om iets vettig te houden. Zo kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden als coating of beschermlaagje voor bedrading. Andere industriële toepassingen zijn het gebruik in snij- en boorvloeistof, sommige verven, en drukinkten.

Is Lanoline hetzelfde als Wolvet?

Ja, Wolvet en Lanoline zijn hetzelfde product.

 

 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€22,29)
babyentiener.nl (€18,90)
amazon.nl (€21,29)
Laatst bijgewerkt:: 15 juli 2024 - 05:34

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€9,99)
deonlinedrogist.nl (€4,45)
blokker.nl (€9,98)
Laatst bijgewerkt:: 15 juli 2024 - 05:34
In dit artikel