Welkom bij de borstkolven Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

4 tips om een voorraad moedermelk op te bouwen

Het kan handig zijn om een voorraad van je moedermelk in de koelkast of vriezer te hebben. Je baby kan zo gevoed worden, zonder dat jij in de buurt hoeft te zijn. Maar hoe bouw je zo’n voorraad op? In deze blog lees je vier tips om een voorraad op te bouwen zonder gedoe.

1. Kolf ‘s ochtends na de eerste voeding

Na de ochtendvoeding hebben de meeste vrouwen voldoende melk over. Als je dit afkolft, kun je melk bewaren zonder dat je kindje bij de volgende voeding tekort komt.

2. Gebruik lekschalen

Heb jij vaak een vochtig zoogkompres na het geven van een voeding? Dan kan een lekschaal een goede keuze voor jou zijn. Met een siliconen lekschaal kun je gemakkelijk melk opvangen. Het overgieten vraagt wat handigheid, maar het is verder een simpele manier om extra melk te kunnen bewaren.

3. Drink zelf voldoende

Zorg dat je zelf ruim voldoende drinkt. Dit heeft een positief effect op je melkproductie, zodat je gemakkelijker een voeding kunt afkolven.

4. Maak kleine porties

Zonde als je kostbare moedermelk wordt weggegooid, als je kindje de voeding niet opdrinkt. Bewaar je moedermelk in kleine porties. Op deze manier kun je de hoeveelheid verwarmen die je nodig hebt, en hoeft je voorraad niet zo groot te zijn. Lees hier meer over hoe je kleine porties maakt en het beste kunt bewaren.

Misschien ook interessant?

In dit artikel