Welkom bij de borstkolven Kennisbank
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Welke maat borstschild is voor jou het beste?

Bij elke borstkolf hoort een borstschild. Of je nu een kolfapparaat van Medela, Philips Avent of Ardo koopt; je maakt altijd gebruik van een dergelijk borstschild. Het borstschild is het onderdeel van de kolf wat je op je borsten plaatst bij het afkolven. Het is belangrijk dat dit goed past. Maar hoe bepaal je de juiste maat voor een borstschild?

Borstschild

 

De juiste maat borstschild

Je hebt de juiste maat borstschild, als:

  • de tepel zich vrij in de trechter beweegt en de bewegingen van de kolf kan volgen.
  • zich geen of weinig weefsel van de tepelhof in de trechter bevindt.
  • de melk stroomt en de borst na het afkolven zacht aanvoelt.

De borstschild kan ook te groot of te klein zijn.  Als je tepel onaangenaam tegen de binnenkant van de trechter wrijft, gebruik je een grotere borstschelp/borstschelp inzetstuk. Wordt ook de tepelhof in de trechter gezogen, gebruik je een kleinere borstschelp.

Vaak wordt er standaard één maat borstschild bij je borstkolf geleverd. Bij de betere borstkolfwinkels, bijvoorbeeld Ardoshop.nl voor Ardo borstkolven, kun je extra borstschilden in andere maten bijbestellen. Tegenwoordig heeft bol.comook een ruim aanbod in verschillende maten borstschilden.

Bij gevoelige tepels en om de melktoeschietreflex te stimuleren, is het aan te raden om een zachte insteekstuk bv. een Ardo Optiflow aan te brengen. Het maakt afkolven aangenamer, masseert de borst en bevordert daardoor de melkstroming.

Deze advertorial is samengesteld in samenwerking met Ardo. Meer informatie over borstvoeding en borstvoedingsproducten van Ardo vind je in het e-book borstvoeding van Ardo.

In dit artikel