Moedermelk bewaren

  Er zijn verschillende mogelijkheden om je moedermelk te bewaren. Op kamertemperatuur kun je melk zo’n 5 – 10 uur bewaren. In de koelkast kun je moedermelk tot 5 dagen bewaren, en in de diepvries zelfs 3 – 6 maanden.

  Er zijn verschillende bewaarsystemen op de markt. Elk merk borstkolven heeft zijn eigen flesjes en zakjes. Philips heeft het Avent Via Systeem, Medela heeft flesjes en zakjes en Ameda verkoopt extra flesjes. Je kunt die direct aan de borstkolf bevestigen. Dit is handig, maar deze systemen zijn ook vrij kostbaar. Je kunt ook gebruik maken van goedkopere flesjes (bijvoorbeeld Kruidvat) en kleine plastic bakjes om je melk in te bewaren. Difrax flessen passen alleen onder de Medela kolven. Moedermelk bewaarzakjes passen onder elke kolf.

  Als je regelmatig kolft, bijvoorbeeld in combinatie met je werk, moet je minimaal vijftien bakjes of flesjes hebben. Je hebt namelijk tegelijkertijd flesjes in gebruik die gevuld zijn en flesjes nodig die je bij het kolven kunt vullen. Daarnaast kun je ook altijd wat bakjes in de vaatwasser hebben of nog klaar staan om te steriliseren.

  Na het opwarmen kun je melk niet opnieuw koelen of invriezen. Als je kindje wisselende hoeveelheden drinkt, is het daarom handig om in kleine porties, van bijvoorbeeld 50 cc, in te vriezen. Hiervoor kun je ijsblokjeszakken gebruiken. Elk blokje is ongeveer 15 cc melk. Gebruik de zakken van blauw plastic, zodat je een flintertje plastic kunt zien drijven in de melk.

  Similar Category Post

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *