Boek borstvoeding De Melkfabriek

Review nieuw boek over borstvoeding: De Melkfabriek

  Boeken over borstvoeding zijn er genoeg. Ik heb zelf het standaardwerk Borstvoeding van Mary Broekhuijsen en Stefan Kleintjes gespeld. Maar toch is er een nieuw populair boek over borstvoeding verschenen: De Melkfabriek. Ik heb ‘m voor je gelezen en deel graag mijn mening met je.

  Sophie van den Enk, bekend van televisieprogramma’s als De Keuringsdienst van Waarde, heeft samen met journaliste Eva Munnik een boek over borstvoeding geschreven. Beiden zijn ze moeder, en miste ze in de periode dat ze borstvoeding aan hun kindjes gaven een praktisch boek over borstvoeding. Dus aan de slag: in 256 pagina’s geven ze een goed inzicht in de werking van borstvoeding en veel persoonlijke verhalen van zichzelf en medemoeders.

  Het boek is op een fijne, losse toon geschreven. Niet betuttelend, wel positief. Het is praktisch en realistisch, en de informatie geeft een goed overzicht van alle zaken die rond borstvoeding belangrijk zijn. Sophie’s eigen ervaringen nemen een belangrijke plaats in het boek in, en laten ook wat meer van Sophie’s persoonlijke voorkeuren en ervaringen zien.

  Sterk punt van het boek vind ik de enorme hoeveelheid aan persoonlijke ervaringen: er zijn veel moeders, een aantal professionals en een paar vaders die hun ervaringen delen. Vaak heel praktisch en persoonlijk. Dit betekent wel dat in het boek altijd verschillende meningen of oplossingen naast elkaar worden gezet. Soms is dit prettig, soms zou ik persoonlijk iets meer een eensluidend advies, bijvoorbeeld van een professional, willen hebben, om iets meer gestuurd te worden in je eigen aanpak.

  Ik zou het boek zeker aanraden als je voor het eerst moeder wordt, of je kennis over borstvoeding wilt opfrissen. Het boek is minder geschikt als je op een bepaald onderwerp binnen borstvoeding echt de diepte in wilt, het geeft meer een globaal overzicht.

  Je kunt het boek bij bol.com bestellen als hardcover en e-book.

   

  Similar Category Post

  Een gedachte over “Review nieuw boek over borstvoeding: De Melkfabriek”

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *