Tips voor het inrichten van je babykamer

  En dan ontdek je… Je bent zwanger. Wat een geluk en wat schiet er veel door je heen op die eerste momenten. Er komt een kindje, misschien is het je eerste baby. Of ben je al ervaren moeder. In ieder geval komt er in beide gevallen heel veel op je af. Je moet de verloskundige bellen voor het maken van de eerste afspraak, wanneer ga je het vertellen aan vrienden en familie? En misschien voel je jezelf tijdens dit alles helemaal niet zo lekker. Maar gelukkig is het allemaal voor dat kleine geluk wat zich inmiddels in jou genesteld heeft en uitgroeit tot jullie kindje.

  Babykamer Inrichten
  Als je zwanger bent moet er ineens heel veel geregeld worden. Je gaat voor het eerst naar de verloskundige bij jullie in de buurt. Met stapels leesvoer kom je weer thuis. Ook kun je jezelf al vlot aanmelden bij de kraamzorg. Zo ben je ervan verzekerd dat jij na de bevalling fijn hulp krijgt met alles. Via de kraamzorg krijg je de eerste lijst met spulletjes die aangeschaft moeten worden voor de baby. Is het de tweede? Dan heb je vast nog wel wat spullen, zoals kruiken, hydrofiele luiers en thermometers bewaard.

  Ook moet er natuurlijk een babykamer of plekje ingericht gaan worden. In de babykamer moet je kindje zich veilig en geborgen voelen. Maar ook jullie als ouders zullen er veel tijd doorbrengen.

  Babykamer inspiratie

  Inspiratie voor de babykamer
  Je kunt overal veel inspiratie vinden omtrent babykamers. We geven je graag drie tips: 

  1. Bedenk zelf eerst eens welke kleuren je aanspreken voor je babykamer, wordt het een jongen of meisje of wil je het liever nog niet weten. Kijk dan naar kleuren die voor beiden kunnen. Grijs en Mintgroen passen hier goed in. Maar tegenwoordig is de zwart met witte babykamer ook heel hip. Leuk te combineren met blauw of oud roze.
  2. Weet je zelf eigenlijk helemaal niet zo goed wat je leuk vind in kleuren? Begin dan eens andersom. Verzamel plaatjes van wat leuke babykamer accessoires, posters of andere babyspullen. Wellicht heb je al iets gekocht. Zet alles eens bij elkaar en wellicht heb je onbewust alles in een thema gekocht of komen bepaalde kleuren of materialen steeds weer terug.
  3. Ga eens rond kijken bij Dreumes enZo, vergeet vooral de inspiratie pagina’s niet. Je vindt hier complete thema kamertjes met alle producten er gemakkelijk bij vermeld. Maar ook vind je er goede tips en DIY projecten. 

  Similar Category Post

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *